A réti fülesbagoly hangja (Asio flammeus) 

A réti fülesbagoly (Asio flammeus) megjelenése, életmódja, szaporodása

 A réti fülesbagoly (Asio flammeus) hangja

A réti fülesbagoly (Asio flammeus) hangja igazi különlegesség, ami még tovább fokozza ennek a madárnak a varázsát. Bár nem olyan ismert vagy hangsúlyos, mint például a fülemüle vagy a kakukk, a fülesbagoly hangjai egyedi és felismerhetőek.

A réti fülesbagoly hívása általában hasonlít egy hosszú, rekedt „huhu-huhu” vagy „húúúúú” hangra. Ez a hívás éjszaka is hallható, amikor a bagolyk aktívak, és a területüket jelzik más baglyoknak vagy társaknak. A hangjuk mély, rekedt és szinte szomorú, ami személyes és sajátos jellegzetességükké teszi őket.

Azonban a réti fülesbagoly hangrepertoárja nem csak a hívásból áll. Az udvarlási időszakban a hímek hosszabb és változatosabb hívásokat is alkothatnak, hogy megkeressék a tojók figyelmét. Ezek a hívások gyakran elragadják a hallgatóikat, és hozzájárulnak a párzás sikeres lebonyolításához.

Mivel a réti fülesbagolyk éjszaka aktívak, a hangjaikat leggyakrabban az éjszakai órákban hallhatjuk. Ezek a különleges hangok hozzájárulnak a természet hangulatához és gazdagítják a pusztai éjszakai zenét. Ha valaha is szerencsénk van hallani a réti fülesbagoly hangját, érdemes megállni egy pillanatra, és élvezni ennek a különleges madárnak a dallamát a természetben.

Hang: https://xeno-canto.org/contributor/MMEJYLOPDO

A réti fülesbagoly hangja (Asio flammeus) 
A réti fülesbagoly hangja (Asio flammeus) Érdekességek róla

A réti fülesbagoly (Asio flammeus) egy rendkívül érdekes madárfaj, amely számos érdekességgel szolgál a madarak és a természet kedvelői számára. Ismerjük meg néhány érdekességét e különleges madárrel!

  1. Hallás és látás mestere: A réti fülesbagoly híres kiváló hallásáról és látásáról. A nagy fülszerű tollai segítik a hangok irányának meghatározásában, és a kiváló látásuk lehetővé teszi számukra, hogy a sötétben is megtalálják prédáikat.
  2. Vándormadarak: A réti fülesbagolyk gyakran hosszú távolságokat tesznek meg az évszakok változásával. Az északi területeken fészkelő madarak télen délebbre vonulnak, hogy melegebb környezetben találjanak táplálékot.
  3. Hangos hívások: A réti fülesbagoly hívása egyedi és könnyen felismerhető. Hangja hasonlít egy hosszú, rekedt „huhu-huhu” vagy „húúúúú” hangra, ami az éjszakai tájat megtölti egy sajátos hangulattal.
  4. Éjszakai vadászok: Mint az éjszakai ragadozók, a réti fülesbagolyk éjszaka vadásznak. Rágcsálókat, kismadarakat és rovarokat számolnak fel, miközben halkan repülnek a sötétben.
  5. Kiváló repülőmesterek: A fülesbagolyk halk repülése lehetővé teszi, hogy hirtelen és csendesen támadjanak prédáikra. Puha szárnyaik segítenek abban, hogy a csendes repülést elérjék.
  6. Élettartam: A réti fülesbagolyk hosszú életűek lehetnek, általában 10-15 évig élnek megfelelő körülmények között.
  7. Részesei a természetvédelemnek: A réti fülesbagolyk fontos részei a természetvédelemnek, és a tudományos kutatás és a tudatosság növelése segíthet az ő élőhelyeik és populációik megőrzésében.

A réti fülesbagoly tehát valóban egy különleges madár, amely számos sajátos tulajdonsággal és viselkedéssel rendelkezik. Közeli megfigyelése és védelme hozzájárul ahhoz, hogy még sokáig csodálhassuk és élvezhessük jelenlétüket a természetben.

 MADARAK KATEGÓRIÁI:Fotók: Pixabay, Vistacreate