A pehelyréce (Somateria mollissima) hangja

A pehelyréce (Somateria mollissima) megjelenése, életmódja, szaporodása

 A pehelyréce (Somateria mollissima) hangja

Ezek a bájos madarak nemcsak látványukkal, hanem hangjukkal is elvarázsolnak minket.

A pehelyréceek hangja meglehetősen változatos és érdekes. A hímek hangja a fészekhelyválasztási időszakban, azaz a párzási időszakban kiemelkedően fontos. A hímek a tojókat csábítják különleges és kifinomult hangokkal, hogy magukhoz vonzzák a figyelmüket. Ezek a hangok a tó felszínén vagy a levegőben is hallhatóak lehetnek, és lenyűgöző éneklésükkel igyekeznek elnyerni a tojók tetszését.

A pehelyréceek éneke egyszerre lehet mély és zengő, vagy akár finom és dallamos is. Egyes énekük a szakértők szerint olyan, mint egy varázslatos dudorászás, amely magával ragadja az embert. A hímek különféle variációkat és csodálatos hangszíneket alkalmaznak, hogy a lehető legjobban megmutassák magukat és meghódítsák a tojók szívét.

A pehelyréce tojók azonban ismét más típusú hangokat hallatnak. Az ő hangjuk inkább szorongást vagy riasztást fejezhet ki, különösen akkor, ha veszélyes helyzetbe kerülnek vagy a fészkeiket fenyegeti valamilyen veszély.

Hallgatni ezeket a csodálatos hangokat a természetben olyan élmény, amely emlékezetes marad minden madárbarát számára. A pehelyréceek szépséges hangszínei és dallamai hozzájárulnak a természet sokszínűségéhez és varázsához.

Ha legközelebb a vízparton járva halljuk ezeket a különleges madarakat énekelni, álljunk meg egy pillanatra, figyeljük meg és hallgassuk meg éneklésüket. Egy kis időt tölthetünk el a természet élvezetével és megcsodálhatjuk ezeket a csodálatos hangokkal bíró madarakat!

Hang: https://xeno-canto.org/contributor/WBZVBDKAUE

A pehelyréce (Somateria mollissima) hangja
A pehelyréce (Somateria mollissima) hangja

A pehelyréce (Somateria mollissima) hangjaMADARAK KATEGÓRIÁI:Fotók: Pixabay, Vistacreate