A nagy bukó (Mergus merganser) hangja

A nagy bukó (Mergus merganser) megjelenése, életmódja, szaporodása

 A nagy bukó (Mergus merganser) hangja

A nagy bukó (Mergus merganser) hangja különösen érdekes jelenség az ornitológiai világban. Egy valódi „nyelvtanuló” számára öröm, hogy felfedezze ezt a különös madárhangot.

A hím nagy bukó hangja mély és rekedt, és leginkább a morgáshoz hasonlít. Ezt gyakran párosodási szertartások során használja, amikor fejét hátrahajtja, csőrét az ég felé tartja, és kiadja ezt a lassú, mély morgó hangot. Ez a morgó hang elég csendes, tehát közel kell lenni hozzá, hogy hallani lehessen.

A nőstények hangja kissé más. Ők magasabb, csipogó hangokat adnak ki, amiket gyakran fészekvédelemre vagy fiókáik irányítására használnak. A fiókáknak is van egy sajátos hangjuk: egy halk, folyamatos csipogás, amit akkor hallhatunk, amikor éhesek vagy veszélyt éreznek.

Természetesen a nagy bukó hangjai változhatnak helyszíntől és időponttól függően, de ezek az alaphangok általában jól felismerhetők. Ha szerencsénk van, és hallhatjuk a nagy bukók énekét, az mindig egyedülálló és lenyűgöző élmény.

De ne felejtsd el, hogy a természetben mindig tarts tiszteletben minden élőlényt. Ha szeretnéd hallani a nagy bukó hangját, próbálj a lehető legkevésbé zavarni őket, és mindig tartsd be a természetvédelmi szabályokat. A nagy bukók és minden más vadon élő állat védelme a mi kezünkben van.

Hang: https://xeno-canto.org/contributor/BBJSEFYVPV

A nagy bukó (Mergus merganser) hangja
A nagy bukó (Mergus merganser) hangjaMADARAK KATEGÓRIÁI:Fotók: Pixabay, Vistacreate